Arkadaşlarınız ve konuşutuğunuz insanlara ne zaman WhatsApp’a girdiğinizi belli etmek istemiyor musunuz? İşte WhatsApp’ın bu özelliği tam size göre. Eskiden 3. parti uygulamalar sayesinde yapılan bu özellik artık WhatsApp’ın son sürümlerinde mevcut. Bu küçük ayarı yapmak için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son görünme yolunu takip edebilirsiniz.
2- WhatsApp’a kilit koymak
Bir çoğumuz mesajlarımızın başkaları tarafından okunmasını pek hoş karşılamaz. Eğer sizde bu konuda hassassanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz! Android Market’te bir çok kilit uygulaması mevcut ama bizim en çok başarılı bulduğumuz WhatsApp Lock oldu. Uygulamanın yaptığı oldukça basit, siz WhatsApp’a girmeden önce her seferinde şifre soruyor işte bu kadar basit.
3 - PDF, ZIP, APK gönderin
Bildiğiniz üzere WhatsApp üzerinden istediğiniz her dosyayı karşı tarafa göndermek mümkün değil. Bunu aşmanın yolu ise Android’te Whats Packed 2 Ads uygulamasını indirmekten geçiyor. Şu an için sadece Android’te bulunan bu uygulamadan yararlanmak için her iki kullanıcıda da aynı programın yüklü olması gerekiyor. iOS kullanıcılarının böyle bir imkanı bulunmuyor.
4 - Silinmiş mesajları geri getirin
Yanlışlıkla çok önemli bir mesaj sildiğiniz ve çok zor durumda kaldığınız olmuştur. İşte WhatsApp’ın bu sene başında yenilenen uygulaması bu özellğiyle bunu da engelliyor. Otomatik olarak mesajların yedeklerini alan WhatsApp, acil durumda direkt olarak mesajları yeniden yükleyebiliyor. Tek yapmanız gerek şey WhatsApp’ı normal yoldan silip yeniden yüklemek, zaten sonra WhatsApp mesaj yedeklerinizi yüklemek isteyip istemediğinizi soracak.
5 - Kişi kısayolu oluşturun
WhatsApp’ın Android’te bir adet widgetı bulunuyor ve bu widget son gelen mesajları göstermeye yarıyor. Peki ya kişileri göstermek isterseniz ne yapmanız gerek? Bu işlem o kadar basit ki inanamayacaksınız. Konuşmanın üstüne uzun süre basarak karşınıza çıkan pencereden “Sohbet kısayolu ekle” seçeneğini kullanarak kişiyi ana ekrana ekleyebilirsiniz.
6 - İnternet paketinizi koruyun
WhatsApp’tan gelen resimler varsayılan olarak otomatik olarak cihazınıza kaydedilmek için indiriliyor. Bu da ay sonunda sürpriz bir faturayla karşılaşmamanıza sebep olabilir. Gelecek multimedya öğelerinin hangi ağ bağlantısı tarafından indirileceğini seçebileceğiniz WhatsApp’ın bu özelliği bize sunmasıda oldukça güzel. Hemen bir istatistik verelim yaklaşık 10.000 mesajlık bir konuşmada resimlerle birlikte yaklaşık 50 MB bir veri kullanıyor.
7 - Profil resminizi koruyun
Gizliliğe çok önem verenlerden misiniz? Peki size profil resmizini sadece belirtlediğiniz kullanıcı grubunun görebileceğini söylesek ne derdiniz? İşte WhatsApp’la profil resminizin gizliliğini korumak bu kadar basit. Profil resmi ayarlarınızı yapmak için Ayarlar > Hesabım > Gizlilik yolunu izleyebilirsiniz. Burada, “profil fotoğrafı” seçeneğini dilediğiniz gibi ayarlayın.
8 - WhatsApp resimlerini fotoğraf albümüzünden silin
WhatsApp’tan gelen resimler ve videolar hem Android hem de iOS cihazlarda Fotoğraf/Galeri uygulamasıyla senkronize oluyor. Peki bu sizi rahatsız mı ediyor? Bu sorunun da çözümü çok basit. Android telefonlarda ES File Explorer gibi bir dosya yöneticisi uygulamasını indirip WhatsApp klasörüne girin. Daha sonra WhatsApp images klasörüne girdiğiniz zaman sol alt taraftan yeni dosya oluşturun. Bu dosyanın adını .nomedia olarak ayarlarsanız resimleriniz albümde gözükmeyecek.
9 - WhatsApp resimlerini fotoğraf albümüzünden silin iOS
iOS’ta WhatsApp resimlerini görmek istemiyorsanız yapmanız gereken işlem Android’ten çok daha basit. Ayarlar > Resimler yolunu izleyerek WhatsApp’ın erişimini kaldırarak albümlerden WhatsApp’ı temizleyebilirsiniz.
10 - Numaranızı değiştirin
Cep telefonu numaranızı mı değiştirdiniz? Artık WhatsApp profilinizin numarasını değiştirmeniz için WhatsApp’ı silip yeniden yüklemenize gerek yok. Ayarlar > Hesabım yolunu izleyerek Numaramı Değiştir’i seçerek kolayca numarayı değiştirebilirsiniz.
Yorum Gönder