Samsung Galaxy S5 henüz piyasaya tam olarak çıkmadı ancak Chainfire root dosyasını kullanıma sundu. Artık Gaşaxy S5 alırsanız rahatlıkla root yapabilirsiniz.
Samsung Galaxy S5 ‘i root yapmak için öncelikle

CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.zip İçin Tıklayınız bu dosya SM-G900F LTE versiyonu içindir

İndirdiğiniz zip dosyasında tar.md5 dosyasını çıkarın ve Odin üzerinde pda kısmına ekleyin.
Telefonu ses kısma+menü+güç tuşuna ayn anda basarak download mod’a alın ve Usb kablo ile bilgisayara bağlayın sonra ses arttırma basarak download mod’a yükleme sayfasını açın.
Odin üzerinde Repartition kısmının işaretli olmadığına emin olduktan sonra Start tuşuna basarak yüklemeyi başlatın.
Yükleme üşlemi bittikten sonra cihazınız yeniden başlayacak açıldığında Root yetkiniz gelmiş olacak ancak öncesinde Play Store’dan SuperSu uygulamasını yüklemeniz gerekli.

Not: Samsung Android 4.3 serisinden sonra cihazlara eklediği Knox uygulaması yüzünden Root olduktan sonra cihazınızda Knox sayacı bu işlemi algılayacak ve sayacı aktif edecektir böylece cihazınız garanti dışı kalır.
Ayrıca Knox root işleminden sonra sistem üzerinden izinsiz müdahale var gibi veya farklı şekilde sürekli hata mesajı verebilir.
Bunun için Titanium Backup veya benzeri uygulamalar ile sistem üzerindeki Knox dosyalarını devre dışı bırakmanız veya silmeniz gerekli.
Eğer bu işlemleri yapacak kadar tecrübeli değilseniz biraz daha bekleyin ve Knox temizlenmiş ve root eklenmiş orjinal rom sürümlerinden birisini yüklersiniz.

Yorum Gönder

 
Top