Evasi0n ile Jailbreak yapmak oldukça kolay ancak bir çok farklı ve değişik konfigurasyonda cihaz olduğunu düşünürseniz hiç sorunlar yaşanmıyor mu derseniz yanlış olur.

Bizim kullanıcılarımızın da belirttiği bazı sorunları araştırdık ve bunları sizlere çözüm kaynağı olması açısından burada toparlamaya çalıştık.

İlerlemeden önce Jailbrak yapmak bizim 10-12 dakikamızı aldı, aldığımız başka kişilerin tecrübelerine göre 18-20 dakikalara kadar çıkabiliyor.

Patching Kernel

Bu konuyu bir çok kullanıcıdan gelen bilgilere göre ‘Patching Kernel’ konusunda takılmalar olduğu ve ilerlenemediği yönünde bilgiler geliyor. Bununla ilgili ilk teşhisimiz aslında süreyle ilgili, yani 18-20 dakikalara varan bir Jailbreak süresinden bahsediyoruz ki biraz sabırlı olmanızı öneririz. Ancak eğer gerçekten bu sürelerinde üstünde çok anlamsız bir süre bu aşamada duruyor ise cihazınızı hard reset tabir ettiğimiz yöntemle kapatıp açın. Güç tuşu ve Home tuşuna aynı anda bir süre basılı tutarak telefonunuzu kapatıp açmış olacaksınız.

Finding Offsets

Bu kısımda bir diğer uzun zaman alan bölüm, bu bölümde de Patching Kernel’de olduğu gibi biraz sabırlı olun. Bazı kullanıcılar bu kısmın 10 dakika kadar sürdüğünü belirtiyorlar. Eğer burada da çok uzun süre takılı kaldığını düşünüyorsanız Patching Kernel’de olduğu gibi hard reset yöntemini uygulayın.

Cydia Hataları

Cydia’daki Repository sahipleri tarafından bazı tedbirler alınmış olsada, Cydia’nın bu kadar yüksek trafik yüklenmesi sonucu bazı sorunlar çıkabiliyor. Kullanıcılar Account’larına giremedikleri gibi bazı bildirimlerde bulunuyorlar. Ancak tüm repository’lerin güncel olmadığını da belirtmek gerek. Cydia’nın kurucusu Saurik bu sorunlarla ilgili bir çalışma yürütüyor ancak sorunlar çözülene kadar biraz beklemeniz gerekecek.

Jailbreak butonu gri görünümde

Bazı kullanıcılar Jailbreak butonunun disabled (inaktif yani tıklanamaz) durumunda olduğunu bildiriyor. iTunes backup’ınızın şifre korulmalı olup olmadığını kontrol edin. Jailbreak işleminden sonra tekrar şifre özelliğini aktif edebilirsiniz.

Hava Durumu Uygulama sorunu

iPad’i Jailbreak yaptıktan sonra, ekstradan Hava Durumu uygulama ikonu belirebilir. Musclenerd’ün açıklamasına göre bu konuda endişelenecek bir durum yok uygulama olduğu gibi çalımaya devam ediyor.

Bazı kullanıcılar ise Jailbreak’ten sonra Hava Durumu uygulamasının crash olduğunu belirtiyor. Bu konuda şu an bir çözüm bulunmuyor ancak evad3rs team’in bu konuda bir fix çıkaracağını bekliyoruz.

Genel Sorun/Çözümler

iPhone, iPad ya da iPod touch’ınızda şifre korumanın kapalı olduğundan emin olun. Şifre kullanımı açık ise Jailbreak işleminde sorun çıkabilir

iTunes, Xcode, Tiny Umbrella veya iPhone Configuration Utulity uygulamalarını Jailbreak yaparken kesinlikle çalıştırmayın.

evad3rs team, eğer bir yerde takılı kaldıysanız, evasi0n tool’u kapatıp açmak ve cihazınızı hard reset atmakta bir sorun görünmüyor

Eğer hiçbir şekilde sorunlardan kurtulamadıysanız, her zaman iOS 6.1’e iTunes üzerinden temiz bir şekilde restore edin ve tekrar aynı işlemlerle Jailbreak yapmaya çalışın


Yorum Gönder

 
Top