WhatsApp, arkadaşlarınız ve ailenizle sohbet etmenizi kolaylaştırmak için telefon numaranızı kullanır. Böylece, herhangi bir kullanıcı ismi hatırlamak ya da arkadaş isteği kabul etmek zorunda kalmazsınız. Telefon numaranızı doğrulama işlemi mümkün olduğunca basit tasarlanmıştır; fakat telefon numaranızı doğrulamada sorun yaşıyorsanız, lütfen aşağıdakileri kontrol edin:

App Store'dan WhatsApp'ın en son sürümünü yükleyin.
Tam uluslararası biçimde telefon numaranızı, ülke kodu da dahil (ülke listesinden ülkenizi seçebilirsiniz) olacak şekilde girin.

Bir Türkiye telefon numarası örneği: + 90 xxx xx xx
Lütfen numaranızın başında bulunan sıfırları(0) veya çıkış kodunu kullanmayın.





Telefonunuzun güçlü sinyalli bir internet bağlantısına sahip olduğunu kontrol edin. Emin olmak için bir web sayfası açın.

Telefonunuzun dolaşımda olmadığından emin olun.
Telefonunuzun uluslararası SMS mesajları alabildiğinden emin olun.

iPod, Touch veya iPad gibi desteklenmeyen bir cihaz kullanmadığınızdan emin olun.
Cihazınıza jailbreak uygulanmamış olmalıdır.

Telefon numaranızı girdikten sonra, lütfen SMS'in telefonunuza ulaşmasını bekleyin. SMS, 6-haneli bir doğrulama kodu içerir; kodu WhatsApp doğrulama ekranında girmeniz gereklidir.

Doğrulama kodu size özeldir; her telefon numarası ya da cihaz değiştirdiğinizde kod da değişir. Lütfen doğrulama kodunu tahmin etmeye çalışmayın, fazla tahmin doğrulamanızı geciktirir.

Kodunuzu SMS yoluyla alamazsanız, otomatikleştirilmiş sistemimiz kodunuzu alabilmeniz için sizi arayabilir. Lütfen 5 dakikalık zaman süresinin bitmesini bekleyin ve bu süre içinde numaranızı düzenlemeyin.

Yukarıdaki adımları kontrol etmenize rağmen kodunuzu hala alamadıysanız, aşağıdaki adımları deneyin

iPhone'nunuzdan WhatsApp uygulamasını silin.

iPhone'nunuzu yeniden başlatın: iPhone'u kapatıp tekrar açın.

WhatsApp'ın en son sürümünü App Store'dan indirin.


Yorum Gönder

 
Top