Lumia Software Recovery Tool Kullanımı

1. Adım: Lumia Yazılım Kurtarma Aracını bilgisayarınıza indirin ve yükleyin. Mümkünse telefonunuzun şarjının tamamen dolu olmasını sağlayın.

2. Adım: Lumia Software Recovery Tool'u başlatın ve telefonunuzu uyumlu bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Sorulması durumunda telefonunuzda doğru USB modunu seçin: Nokia 

Suite veya Modem.


Not! Lumia Software Recovery Tool kullandığınızda telefonunuzdaki tüm kişisel veriler silinir. Mümkünse kuruluma başlamadan önce telefon içeriğini yedekleyin.


3. Adım: Araçta verilen yönergeleri izleyin. Telefon yazılımınızın en son sürümü yüklenir ve telefonunuz fabrika ayarlarına geri döner. Bu işlem internet bağlantınıza bağlı olarak biraz zaman alabilir ve kurulum sırasında telefonunuzu kullanamazsınız.
Telefonunuz açılmıyorsa veya takıldıysa, telefonunuzu "Telefonum açılmıyor veya yanıt vermiyor seçeneği" ile de kurtarabilirsiniz (yalnızca Windows Phone 8 yüklü modellerde kullanılabilir).

Lumia Yazılım Kurtarma Aracı’nda yardım alımı
Lumia Yazılım Kurtarma Aracı hakkında yardım alabilmek için ve sorularınıza cevap bulabilmek için, Lumia Yazılım Kurtarma Aracı’nı açın ve açılan herhangi bir ekranda ‘’?’’ sembolüne tıklayın.
Lumia Software Recovery Tool kullanımını gerektirecek durumlar,

1) Yazılımsal problemler ya da yazılım güncelleme problemi yaşıyorsanız, telefonunuzu kurtarmak için Lumia Software Recovery Tool (Lumia Yazılım Kurtarma Aracı)’nı kullanabilirsiniz. Eğer telefonunuz yaptığınız işlemlere cevap vermiyorsa, telefonunuzun ekranında dönen çarklar varsa, telefonunuz takılı kalıyorsa (donmalar oluyorsa) ya da telefonunuz açılmıyorsa (çalışmıyorsa), Lumia Destek Noktalarına başvurmadan önce, yeni kurtarma aracını kullanarak telefonunuzu kendiniz onarabilirsiniz.
Lumia Yazılım Kurtarma Aracı’nı kullanmaya başlamadan önce telefonunuzdaki verileri yedekleyin (eğer mümkünse).
2) 8007000d Hata Kodu ile karşılaşıyorsanız;
Bu hata kodu ile karşılaşmanızın sebebi, cihazınızda bulunan veri ile güncellemenin indirmesi gereken veri arasında uyumsuzluğun olmasıdır. Bu hatanın nedeni aşağıdaki 3 sebepten biri olabilir;
Cihazın perakende olmaması (bir mühendislik cihazı, bir promosyon yarışmasından sağlanmış olması)

Cihazda var olan yazılım görüntüsünün bozuk olması.
Görüntünün kasten manipüle edilmiş olması, cihaza tarafınızdan veya başka kişiler tarafından yapılan yeniden yapılandırma ayarları(hacklenmiş cihaz, uygunsuz yazılım yüklenmesi vb.)…lütfen unutmayınız, bu karşılaşabileceğiniz en son olasılıklardan biridir ancak mümkündür.

8007000d Hata Kodu'nun Çözüm yolu

Eğer yeniden yüklemek veya kurmak sorununuzu çözmez ise, telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekmektedir 

(Ayarlar>Sistem>Hakkında>Telefonunuzu Sıfırlayın)

Telefonunuzu yeniden başlatmak yardımcı olmaz ise size en yakın Lumia Destek Noktası’na gidin ya da Lumia Software Recovery Tool (Lumia Yazılım Kurtarma Aracı) kullanarak telefonunuzu kurtarmayı/yazılımı yeniden yüklemeyi deneyin.

Lumia Software Recovery Tool programı; Lumia serisi, Asha serisi, S40 telefonları (USB kablo ile), Symbian ^3 ve S60 serilerine sahip telefonları desteklemektedir.

Ayrıca, telefonunuzda yazılımla veya yazılım güncellemeyle ilgili sorun varsa yeni kullanıma sunulmuş olan Windows Phone Recovery Tool' u kullanabilirsiniz.

Hangi aracı kullanmalıyım

Windows 8 veya sonrasını çalıştıran tüm Lumia telefonlar için Windows Phone Recovery Tool'u kullanın. Nokia markalı diğer tüm telefonlar için Lumia Software Recovery Tool'u kullanın. Telefonunuzda şu anda yüklü olan Windows Phone işletim sistemi (OS) sürümünü öğrenmek için Ayarlar > hakkında seçeneğine gidin.
Windows Phone Recovery Tool (Windows 8 veya sonrasını çalıştıran tüm Lumia telefonlar için)


Bilgisayarınıza Windows Phone Recovery Tool'u indirin ve yükleyin. Mümkünse telefonunuzun şarjının tamamen dolu olmasını sağlayın.

Yükleme tamamlandığında, uygulamayı başlatın; ana ekran görüntülenir:
Telefonunuz otomatik olarak silinmezse, bilgisayarınızdan tüm telefonların bağlantısını kesin ve ana ekranın alt tarafındaki Telefonum algılanmadı seçeneğine basın.
Sorulması durumunda telefon üreticisini seçin.

Uyumlu bir USB kablosu kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
Bilgisayarın bağlanan telefonu algılamasını bekleyin ve ekrandaki yönergeleri izleyin. Telefon bir dakika içinde bağlanmazsa telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz

USB'yi bağlı tutun, Açma/kapatma ve Ses seviyesini azaltma tuşlarını aynı anda basılı tutun. Telefon titreştiğinde tuşları bırakın.

Yazılımı telefonunuza yüklemeye başlamak için Yazılımı yükle seçeneğine basın.



Yorum Gönder

 
Top