Samsung Galaxy Ace 2 i8160 telefonunuzun ekran deseni kilidini bloke ettiyseniz veya başka yazılımsal, uygulamalardan dolayı yaşadığınız sıkıntı varsa telefonu formatlayarak bu sorunları çözebilirsiniz.

Formatlama işlemine başlamadan önce imkanınız varsa önemli bilgilerinizin yedeğini alın ve batarya şarj seviyesinin %50’nin üzerinde olmasını sağlayın. Sim kart ve hafıza kartınızı telefondan çıkarabilirsiniz.

Telefonu kapatın. Telefon kapalıyken ses açma + home(orta tuş) + güç(açma-kapama) tuşlarına beraber basın ve basılı tutun. (en son güç düğmesine basın). Telefon ekranında Samsung logosunu görünce güç(açma-kapama) düğmesini bırakın diğerlerine basılı tutumaya devam edin. Biraz sonra ekranda bir android logosu göreceksiniz. Şimdi bütün tuşları bırakabilirsiniz.

 Ekran Recovery Modunda açılaacaktır. Eğer sadece android logosu görüyorsanız home tuşunun solundaki dokunmatik tuşa bir kere basınız.

Bu ekranda dokunmatik çalışmayacaktır.

Ses tuşları yardımıyla wipe data/factory reset seçeniğinin üzerine gelin ve home(orta tuş) ile onaylayın. İkinci aşamada Yes – delete all user data seçeneğinin üzerine gelip tekrar home(orta tuş) ile onaylıyoruz. Bu işlem telefonumuzu formatlayacaktır.

Telefonunuzda “kapanmaya zorla” gibi uygulamasal hatalar alıyorsanız veya açılışta samsung yazısında kalıyorsa lütfen wipe cache partition seçeneğini de uygulayın.

Şimdi Reboot System diyerek telefonu yeniden başlatıyoruz.





Yorum Gönder

 
Top