1-) Android İşletim sistemi yüklü cihazlara root işleminin yapılması profesyonel bilgi gerektirir ve riskli bir işlemdir

2-) Cihazınızı Root’lamadan önce pilin dolu olduğuna emin olunuz

3-) Root işleminin herhangi bir aşamasında aksaklık meydana gelmesi durumunda cihazınız kullanılamaz hale gelebilir! (Kaba tabirle tuğla haline gelebilir!).

4-) Root işlemi yapmak, cihazı GARANTİ DIŞI bırakacaktır.

5-) Ekte verilen ilgili root dosyası Avea Intouch 4’e ait değildir. Bu yazının sonunda verilen linkte donanımhaber üyelerinden bazılarının root işleminden sonra cihazında bluetooth ve mikrofon sorunu yaşadığı paylaşılmıştır! Bu recovery sadece root yapmak içindir, ROM YÜKLEMEK İÇİN SAKIN KULLANMAYIN. Ben cihazı root’ladım ve yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Her hangi bir sorun yaşamadım.

6-) Root işlemi sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek sorunları araştırmadan cihazınızı root’lamayın.

7-) Meydana gelebilecek herhangi bir aksaklıkta donanımhaber sitesi, ilgili konu sahibi deepnesssss,  kafkasyalicas.wordpress.com blogu ve yazarları sorumlu tutulamaz.

Bu uyarıları kabul ediyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz. Aksi halde cihazınızı root’lamayın.

Bu kadar uyarıdan sonra esas konuya geçelim;

Root yapmak için ilgili dosyaları İçin Tıklayınız indirebilirsiniz.

1. Klasördeki “Root-SuperSU-v2.37.zip” dosyasını telefonun hafıza kartına atın.

2. Ayarlar >> Telefon Hakkında kısmında “Derleme Numarası”na 7 kez basıp geliştirici seçeneklerini açın.

3. Ayarlar >> Geliştirici seçeneklerinde “USB Hata Ayıklama”yı işaretleyin.

4. Cihazınızı bilgisayara “Sürücüleri Yükle” modunda bağlayın (Ayarlar >> PC ye Bağlan >> Sürücüleri Yükle). Eğer sürücüleri yüklerken sorun yaşıyorsanız İçin Tıklayınız ve kurun.

5. IT4 klasörünün penceresinde shift ve mouse’un sağ tuşunu tıklayıp “Komut penceresini burada aç” seçin.

6. Ardından komut penceresine aşağıdaki komutu girin; adb reboot bootloader telefonun ekranında uyarı penceresi açılacak onu onaylayın. “waiting for device” kısmında takılma olursa sürücüler düzgün yüklenmemiş demektir. Sürücüleri tekrar yükleyin.

7. Telefon yeniden başlayıp avea logosunda takılacak. Telefon offline modda iken kullanılacak sürücüler yüklenecek olabilir. Eğer yeni donanım bulundu uyarısı alırsanız, sürücülerin kurulmasını bekleyin. Komut penceresine aşağıdaki komutu girin;
fastboot flash recovery recovery_k30.img

8. Telefonu yeniden başlatmak için komut penceresine aşağıdaki komutu girin; fastboot reboot

9. Cihaz açılınca aşağıdaki komutu girin; adb reboot recovery

10. Telefonunuzda CWM recovery ekranı açılacak önce “Select Language” satırından “English”i seçin. (Ses tuşları aşağı ve yukarı gezinti, kapatma tuşu onaylama olarak kullanılır).

11. “Install Zip” menüsüne girin.

12. Sonra “Choose zip from /storage/sdcard1″ seçeneğini seçin.

13. Root-SuperSU-v2.37.zip dosyasını seçip yükleyin.

14. Telefonu yeniden başlatın (Ana Menüden “Reboot System Now”) Root yapayım mı diye soru soracak hayır deyin. kafkasyalicas.wordpress.com
15. Telefon açılınca uygulamalar arasında “Super Su” uygulaması yoksa Google Play’den yükleyin.

16. Super Su uygulaması yüklendikten sonra 6. adımdan itibaren adımları takip edip tekrar orjinal recovery’i yükleyin; adb reboot bootloader fastboot flash recovery recovery_orjinal.img fastboot reboot

Yorum Gönder

 
Top