1. Yöntem Fabrika Ayarlarına Geri Döndürmek

Bu yöntemi kullanabilmeniz için telefonda menü kısmına ulaşabilmeniz gerekmektedir. Yani kilit şifrenizi unuttuğunuzda bu yöntem ile format atmanız mümkün değildir.

Menü> Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırlama> Telefonu sıfırla> Herşeyi Sil

Yukarıdaki yörüngeyi uygulayarak telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.


2. Yöntem Hard Format


Bu yöntem ise kilit şifrenizi unuttuğunuzda bile rahatlıkla uygulayabileceğiniz format şeklidir. Diğer format yönteminden daha sağlıklı ve daha etkilidir. Bu format yönteminde telefonun dokunmatiği ile işlem yapılmamaktadır.

Tüm işlemler fiziksel tuşlar ile yapılmaktadır. İşlem sırasında seçeneklerde yukarı ve aşşağı gidebilmek için Ses kısma ile ses açma tuşları, onay için ise kilit tuşu kullanılmaktadır. Şimdi telefonu kapatın ve ses açma tuşu ile kilit tuşuna aynı anda basarak telefonun açılmasını bekleyin.

Telefon açıldığında kilit tuşuna basmayı bırakarak ses kısma tuşuna basmaya devam edin. Telefon birkaç saniye sonra sistem kurtarma moduna girecektir. Kurtarma modundaki ” Wipe data/Factory reset ” seçeneğinin üzerine gelerek kilit tuşu ile onay verin.

Onay işleminden sonra gelecek ekran teyit amaçlıdır, ” Yes – delete all user data ” seçeneğini onaylayarak devam edin. Verdiğiniz onaylardan sonra telefon sıfırlama işlemini yaparak ilk ekrana dönecektir. Bu ekranda ” Wipe cache partition ” seçeneği bulunmaktadır.

Bu seçeneği onayladığınız taktirde sistemdeki gereksiz ön bellek temizlenecektir. Son olarak ” Reboot system now ” seçeneğini onaylayarak format işlemini bitirin. Bu aşamada telefon otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Sistem başlatıldığında kişiselleştirme ayarlarınızı yaparak telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top