1) İlk olarak Sony pc Companion programını İçin Tıklayınız
Programı indirdikten sonra normal bir şekilde kurulumu yapıyorsun

2) Eğer telefonun çalışır durumdaysa ve sıfırlamak için bu yöntemi kullanacaksan yada telefon boot edilemiyorsa (Sony yazısında kalıyorsa) telefonu kapatman gerekiyor.

3) Kurduğun PC Companion programını çalıştırıp “Support Zone” bölümünde “Başlat” butonuna basıyorsun.

4) Telefon / Tablet Bilgisayar Yazılım Güncelleştirmesi bölümündeki Başlat butonuna basıyorsun.

5) Bir önceki işlemi yaptığında, telefon kapalı olmasından dolayı bilgisayar telefonu algılamadığı için karşına bir uyarı ekranı gelecek, bu ekranda “telefonumu / tablet bilgisayarımı onar” yazısına tıklaman gerekiyor.

6)  Karşına ileride yapacağımız işlemler hakkında bilgi veren bir ekran gelecek. Bu ekranda da Devam butonuna basarak ileriki adıma geçmen gerekiyor.

7) Bu adımda telefonundaki verilerin silineceğine dair bir bilgilendirme mesajı geliyor. Burada şartları kabul ettiğini belirten kutucuğu işaretleyip, İleri butonuna basmalısın.

8) Bu aşamada program bilgisayarı gerekli işlemler için hazırlayacaktır. Programın çalışması için internet bağlantısı gerekmekte.

9) Gerekli dosyalar indirildikten ve bilgisayar hazırlandıktan sonra karşına bir ekran gelecek. Bu ekranda telefonun algılanmadığı için telefon modelini seçmen gerekiyor. Bu arada farklı bir model seçsen bile bir sonraki aşamada program cihazı tanıyor ve ona uygun yazılımı indiriyor. Bu da bir ek bilgi olsun

10) Telefonun modelini seçtikten sonra karşına aşağıdaki gibi bir ekran gelecek ve sana telefonu nasıl bağlanman gerektiğini anlatacak.

11) Buradan sonra yapman gereken tek şey beklemek. Program cihaza otomatik olarak işletim sistemini yükleyecek. Bu işlem bağlantı hızna göre 15 dk ile 90 dakika arası sürebiliyor. Bu arada unutmadan söyleyeyim bu işlemden sonra telefonunun açılması 5 dakika kadar sürebilir

ALINTI

Yorum Gönder

 
Top