iOS aygıtınız veya Mac'iniz kayıpsa veya çalındıysa aygıtınızı silmek için iPhone'umu Bul'u aygıt kaybolmadan önce aygıtta kurmuş olmanız gerekir. Aile Paylaşımı'nı ayarladıysanız aile üyelerinizin aygıtlarını da silebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Aile Paylaşımı başlıklı Apple Destek makalesine bakın.

Important:   Aygıtınızı silmeden önce konumunu belirlemeyi veya aygıtınızda ses çalmayı deneyin. Sildikten sonra bunları yapmak için iPhone'umu Bul uygulamasını kullanamazsınız. Mac'iniz önceden kullanılan bir Wi-Fi ağının yakınındaysa hâlâ yerini bulabilme şansınız vardır.
Aygıtınızı veya aile üyenizin aygıtını silme
iCloud.com'da iPhone'umu Bul'a gidin.

iCloud.com'da iPhone'umu Bul uygulamasını görmüyorsanız hesabınızın yalnızca iCloud'un web'e özgü özelliklerine erişimi vardır. Diğer iCloud özelliklerine erişebilmek için iOS aygıtınızda veya Mac'inizde iCloud'u ayarlayın.

Tüm Aygıtlar'ı tıklayın ve silmek istediğiniz aygıtı seçin.

Aygıtın Bilgi penceresinde [Aygıtı] sil'i tıklayın.

Aygıtın Bilgi penceresinde Aygıtı Sil butonu
Silmek için:

iOS aygıtında: Apple Kimliği parolanızı veya aile üyenizin Apple Kimliği parolasını girin. Sildiğiniz aygıtta iOS 7 veya üst sürümü yüklüyse bir telefon numarası ve mesaj girin. Numara ve mesaj aygıt silindikten sonra ekranda görüntülenir.

Mac'te: Apple Kimliğinizin parolasını veya aile üyenizin Apple Kimliği parolasını girin, Mac'i kilitlemek için bir parola girin (kilidi açmak için de bu parolayı kullanacaksınız) ve ardından bir mesaj yazın. Mesaj, Mac silindikten sonra ekranda görüntülenir.

Bir aygıtı silinmek üzere ayarladıktan sonra
Aygıtınız çevrimiçi ise uzaktan silme işlemi başlar. Apple Kimliği e-posta adresinize onay e-postası gönderilir.

Aygıtınız çevrimdışı ise uzaktan silme işlemi aygıt çevrimiçi olduğunda başlar.

iOS aygıtınızı sildikten sonra bulursanız iCloud Yedekleme'yi (Yedekleme uygulaması silmeden önce yedekleme yaptıysa) veya iTunes'u kullanarak aygıtınızdaki bilgileri geri yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için iCloud saklama alanı ve yedeklemeye genel bakış başlıklı makaleye veya iPhone, iPad ya da iPod touch için iOS 8 kullanım kılavuzundaki "Güvenlik, taşıma ve destek" bölümüne bakın. Aygıtınızda iOS 7 veya daha önceki bir sürüm yüklüyse kullanım kılavuzunu Apple Destek web sitesinden indirin.

Sildikten sonra Mac'inizi bulursanız Time Machine yedeklemesi (varsa) kullanarak bilgilerinizi Mac'inize geri yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için OS X Yosemite: Sisteminizin tamamını kurtarma başlıklı Apple Destek makalesine bakın. Mac'iniz kaybolmadan önce EFI donanım parolasını ayarlar, ardından siler ve sonra Mac'inizi bulursanız, aygıtınızı tekrar kullanabilmek için kilidi devre dışı bırakmak üzere yetkili bir onarım merkezine götürmeniz gerekebilir.

iPhone 6 veya iPhone 6 Plus'ınızı silerseniz ve Apple Pay için Passbook'ta kredi kartlarınız veya banka kartlarınız varsa iPhone'unuz çevrimdışı olsa bile iPhone'umu Bul kartlarınızı hemen kaldırmayı dener. Daha fazla bilgi için iOS: Passbook'u Kullanma başlıklı Apple Destek makalesine bakın.

Note:   iPhone veya iPad'nizi (Wi-Fi + hücresel modelleri) bulabileceğinizi düşünmüyorsanız artık telefon görüşmelerinden ve diğer ücretlerden sorumlu olmamak için hizmetinizi askıya alması amacıyla kablosuz hizmet sağlayıcınızla temasa geçmelisiniz.




Yorum Gönder

 
Top