Aşagıda Verilen Dosyaların tümünü indirip bir klasörde toplayın (telefonunuza göre uygun olanları seçin). Sonra Intel USB sürücüsü ile ASUS USB sürücüsünü yükleyin.

Birinci aşama iSocUSB-Driver-Setup-1.0.4.exe‘yi yüklemektir, eğer telefonunuzu bilgisayarınıza kablosu aracılığıyla bağladığınızda, telefon ekranında USB simgesi görünüyorsa bilgisayarınızdaki Aygıt Yöneticisi‘nde de aşağıdaki resimde olduğu gibi Intel Soc altında iki adet aygıt daha görünecektir (CloverviewPlus Device ve Intel Soc USB Driver)



İkinci aşamada ise xfstk-downloader-setup-1.5.1.exe‘yi yüklemelisiniz. Programı açın ve pencerenin alt kısımlarındaki sekmelerden CLVP A0/B0/B1 sekmesine geçin. Daha sonra sekmelerin az üzerindeki Device Status kısmında Scanning: CLOVERVIEWPLUS TARGETS DETECTED: 1 yazması gerekiyor, eğer “1” yerine “0” yazıyorsa telefonunuz bilgisayara bağlı değil ya da başka bir sorun var demektir, bağlantıları kontrol edin

Bir sonraki aşama ise basit, program içerisinden sırasıyla FW DnX, IFWI, OS DnX, OS Image dosyalarını, az önce “İndirilmesi gerekenler” içerisinde 7. sırada yer alan linkten edindiğiniz dosyalardan seçeceksiniz. Daha sonra Begin Download‘a tıklayın. Bundan sonra telefonunuzdaki USB simgesine kırmızı renkte bir yükleme çubuğu gelecektir.



İşlem bittiğinde telefon otomatikmen yeniden başlayacak. Eğer boot ekranı Intel inside logosu olursa bunun çözümünün iki yolu var
Recovery moda girip orjinal romu flaşlamak
Fastboot yoluyla boot ekranını flaşlamak
Fastboot yoluyla boot ekranını düzeltmek için, telefonunuzu Fastboot moduna alın (nasıl yapılır? buradaki linkten 9. aşamaya bakınız) ve telefonunuzu bilgisayara kablosuyla bağlayıp, az önce indirdiğiniz Update_SplashScreen.bat dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.

Eğer yukarıdaki aşamalar tamamlanırsa ve eğer telefon hâlâ açılmıyorsa ya da Recovery modunda rom flaşlamada hata alıyorsanız burada son bir çözüm yolu mevcut
Reset.bat dosyasını indirin.

Telefon fastboot modundayken bilgisayara bağlayın ve Reset.bat’ı çalıştırın. Sonra telefonunuzu yeniden başlatın.

Telefonunuzu tekrar fastboot moduna alın ve romunuzdaki recovery.img dosyasını flaşlayın. Daha sonra orjinal romunuzu Recovery moduna girerek flaşlayın (bunları bilmiyorsanız bu linkteki anlatıma bakarak yapabilirsiniz)
Bu kadar. Umarım çöken Zenfone’unuzu kurtarırsınız. Bol şanslar.

Dikkat: Anlatımlarımızı kullanarak yaptığınız hiçbir işlemden dolayı sorumluluk kabul etmiyoruz. Lütfen riskleri göz önüne alarak anlatımları uygulayın ve çok dikkatli olun.

Gerekli Proğramlar

Intel USB sürücüsü
ASUS USB sürücüsü
iSoc USB Driver 1.0.4
xfstk downloader
Intel Android Sürücüsü
ADB Fastboot (Flashtool.zip)
Bu linkteki dosyaları indirmek İÇİN TIKLAYINIZ

KAYNAK:İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Gönder

 
Top