Windows Defender antivirüs yazılımını Windows 10 Ayarlar penceresinden kapatmak geçici olarak mümkün, fakat her bilgisayarınızı açtığınızda yazılım tekrar başlatıldığı için geçici olarak kapatma gibi bir niyetiniz yoksa, aşağıda bahsettiğimiz Windows 10 Defender kalıcı devre dışı bırakma yöntemlerinden birini deneyin. Unutmadan söyleyelim, burada yapılan değişikliklerden doğacak herhangi bir sorunun kolayca çözülebilmesi için yani eski sisteme geri dönüş yapabilmek için mutlaka yedeklerinizi alın;

Kayıt Defteri ile Devre Dışı Bırakma

Windows 10 arama kutucuğuna gelip, “regedit” yazın ve ardından arama sonucunda karşınıza çıkan Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ne tıklayın.


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender yolunu izleyerek Windows Defender’a tıklayın ve sağ kısımdaki boş bir alana sağ tıklayıp, “DWORD (32 Bit) Değeri”ni seçin.


Değer eklendikten sonra değere sağ tıklayıp “DisableAntiSpyware” olarak yeniden adlandırın. Son olarak değere tekrar sağ tıklayıp, değiştir seçeneğine tıklayıp değer verisini 1 yapın. Değişiklikleri uyguladıktan sonra bilgisayarınızı kapatmanız Windows Defender’ın kapanması için yeterli olacaktır.


Next
This is the most recent post.
Previous
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

 
Top