Son dönemlerde Facebook‘da yeni bir gönderi veya yorum yaptığınızda bir saat öncesini göstermeye başladı. Aslında bu sorun Facebook kaynaklı değil, tamamen telefonunuzun saati ile kaynaklı bir sorun. Genel olarak bilgisayar üzerinden değilde, Facebook mobil uygulamasında kullandığınız zaman bu sorunla ile karşılaşıyorsunuz.

Kış Saati Uygulamasına Geçildi

Geçtiğimiz hafta yani 1 Kasım pazar gecesi dünyada bir çok ülkede kış saati uygulamasına geçildi. Ülkemizde yıllardır dünya ile aynı anda kış saati uygulamasına geçiş yapılıyordu. Artık ülkemizde saatlerimizi kışları geriye, yaz aylarına doğruda ileriye almamıza gerek kalmayacak. Çünkü kış saati uygulamasına artık son verildi. Kış saati uygulamasına son verilmesi ile birlikte bazı saat farkları ortaya çıkmış oldu.

Facebook Saat Ayarı Nasıl Düzeltilir

Daha önce ülkemizde saat dilimi +2 olarak kullanılıyordu. Kış saati uygulaması ile saat dilimi +3 olarak kullanmamız gerekiyor. Telefonunuzun saat ayarları +2 olduğu için Facebook Instigram ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin mobil uygulamalarında gönderiler bir saat önce gönderilmiş gibi gösteriliyor.

Facebook gönderilerinde ki saat farkını düzelmek için yapacağınız işlemler şunlardır;

Ayarlar > Genel > Tarih & Saat > Saat Ayarı > Saat Dilimi | Bu bölümü aşağıda ki görselde gördüğünüz gibi +3 olarak ayarlayınız. Facebook gönderileriniz artık 1 saat öncesini göstermeyecek. Önceden olduğu gibi Facebook saatiniz normale dönmüş olacak.

Bazı telefonlarda +03:00 Arabistan standart saat dilimi çıkmaya bilir. Böyle durumlarda +03:00 Moskova saat dilimini seçiniz.

Yorum Gönder

 
Top