Güvenli mod; windows işletim sistemlerindeki güvenli mod gibi android cihazlarda da gereksiz tüm uygulamaların çalışmasını engelleyip sistemi daha stabil hale getirmektir.

Cihazınızın güvenli moda neden ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsanız bazı durumlarda cihazınız yüklü olan uygulamalardan dolayı çalışması güç bir durum halini alır. Bunun gibi durumlarda uygulamalara müdahale etmek için güvenli mod kullanılmaktadır.(Çok nadiren ihtiyaç duyabilirsiniz.)



Telefonunuzu güvenli modda açmak için kapalı konumda duran cihazınızın normal şekilde açma/kapama düğmesine basıyoruz. Bastıktan sonra cihaz uzun süreli titreşinceye kadar ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz.

Bazı Samsung modellerde ise açılış sırasında ses tuşu yerine menü tuşuna başılı tutarak güvenli moda geçiş yapılmaktadır.

Telefon açıldığında ekranın sol alt kısmında güvenli mod yazıyor olması gerekmeke. Bu yazıyı gördükten sonra işlemlerinizi güvenli mod’da gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Güvenli Mod ile telefonu kullanıp akıllı cihazınızı yeniden başlattığınızda ana ekrana oluşturduğunuz bazı uygulamaların kısayolu kaybolmaktadır. Telefonunuza yüklediğiniz 3. Parti uygulamalar aktif olmayacaktır.



Üstte Güvenli Mod (Safe Mode) ile açılmış Sony Ericsson Xperia Mini Pro (sk17i) ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

Guvenli moddan nasil çıkılır ?

Akıllı cihazınızda bellek sorunu veya buna benzer problemler var ise güvenli moddan çıkmanız zor olabilir

Güvenli moddan çıkmak için cihazınızı kapatıp bataryanızı çıkararak birkaç dakika bekleyiniz. Telefonunuzun sadece açma tuşuna basarak cihazınızı açın. (Aksi halde cihazınızda güvenli mod tekrardan aktif olur.)

Normal koşullarda batarya çıkarma işlemi dahi gerçekleşmeden yeniden başlatmak yeterlidir.

” Ek olarak bazı bataryası olmayan akıllı cihazlarda sadece kapatma ve bir kaç dakika beklemenin ardından düzelme olduğu gibi sorunu devam eden cihazlarda mevcuttur. ”

Eğer bu sorunla ilgili daha etkili yöntemleriniz var ise bu konunun altına yorum olarak paylaşırsanız herkesin faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top