iPhone 6 Dokunmatik Tepki Sorunu ve Çözümü

On/Off ve home tuşlarına aynı anda basın. Ekranda Apple logosunu gördükten sonra cihazınız yeniden başlatılacaktır.

Ayarlar > Genel > Sıfırla > Bütün Ayarları Sıfırla adımlarını uygulayarak yaptığınız ayarları fabrika ayarlarına döndürün. Bu işlem sonunda Touch ID, duvar kağıdı gibi telefonunuzu özelleştirdiğiniz ayarlarınız silinecektir, kişisel bilgileriniz zarar görmeyecektir.

Tüm bu yöntemler işe yaramazsa geriye Factory Reset’ten başka bir seçenek kalmıyor. Tüm bilgilerinizi hafıza kartınıza ya da iCloud’a yedekleyin ve cihazınızı Factory Reset işlemi yapılması için Apple Store’a ya da teknik servise gönderin.

iPhone Dokunmatik Ekran Sorunu

iPhone veya başka bir iOS cihazınızda ekran filmi uyguladıysanız bu filmi çıkarıp tekrar deneyin.
iPhone veya başka bir iOS cihazınızı yeni aldıysanız ve henüz üzerindeki koruyucu filmi çıkarmadıysanız bu filmi çıkarıp tekrar deneyin.
iPhone veya başka bir iOS cihazınızın ekranını temizleyin.
iPhone veya başka bir iOS cihazınızı eldivenle veya kremli elle kullanmayın.
iPhone veya başka bir iOS cihazınızda ekranı korumak için bir kılıf bulunuyorsa bu kılıfı çıkarıp tekrar deneyin.

Eğer iPhone veya başka bir iOS cihazınızın ekranının belli bölgeleri dokunmaya yanıt vermiyorsa, iOS cihazınızı kapatıp yeniden açmayı deneyin.

Cihazınızı kapatmak için üstteki açma / kapama düğmesine basılı tutun ve kırmızı renkli kapatma şeridinin çıkmasını bekleyin. Şeridi sürükleyip cihazınızı kapatın ve daha sonra tekrar açın.

Eğer açma / kapama düğmesini kullanarak cihazınızı yeniden başlatamıyorsanız üstteki açma / kapama tuşuna ve Home tuşuna bir süre basılı tutun ve Apple logosu görünene kadar parmaklarınızı tuşlardan çekmeyin. iOS cihazların nasıl yeniden başlatıldığı ile ilgili daha fazla bilgi için "Kilitlenen iPhone veya iPad Nasıl Yeniden Başlatılır?" başlıklı haberimize göz atabilirsiniz.

Eğer yukarıdaki testlerden sonra da sorununuz devam ediyorsa iPhone'unuzu veya diğer iOS cihazınızı servise götürmenizi tavsiye ederiz.

ÖNEMLİ: iPhone'unuzun veya iOS cihazınızın içini açmaya ve sorunu kendi başınıza çözemeye çalışmayın. Cihazınızı yetkili bir servise götürerek olası başka problemlerin önüne geçebilirsiniz.






iPhone Resetleme Yeniden Başlatma

iPhone resetleme yani yeniden başlatma işlemi için neler yapılması gerekiyor ? Bilmeyen kullanıcılar için detaylı olarak bu basit işlemleri anlatmaya çalışacağız. Apple son zamanlar içerisinde ürettiği iPhone 6 modellerinde tuş fonksiyonların yeri değiştirilmiş yani Power – Açma Kapama tuşu. Aslında yapılan işlem aynı görsel olarak iPhone 6 ve öncesi modeller belirtilecektir.

iPhone 6 İçin Resetleme İşlemi

iPhone cep telefonunuzun Power – Açma ve Kapama tuşu ve Home  tuşu ile birlikte aynı anda yaklaşık 10 saniye basılı tutun ve Apple logosu karşınıza gelene kadar bu iki tuşa basın karşınıza Apple logosu gelmesi gerekmektedir.
iPhone Dokunmatik Ekran Sorunu Ve Çözüm 3
iPhone 6 Öncesi iPhone Modelleri İçin

iPhone 6 Öncesi tüm modeller için yapılması gereken işlemlerde aynı tek farklı olan tuşların yerleri. Yine tekrarlanan işlem Power Açma ve Kapama + Home tuşu ile beraber aynı anda yaklaşık olarak 10 saniye basılı tutun ve ardında karşınıza gelen Apple logosu ile birlikte tuşlardan elinizi kaldırabilirsiniz. iPhone cep telefonunuzu yeniden başlatma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Yorum Gönder

 
Top