Telefonunuzu formatlamak için iki farklı yöntemden istediğinizi kullanabilirsiniz. Anlatacağımız ilk yöntem için telefonunuzun menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekir Menü> Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izlemelisiniz. Bu yöntem kullanacaksanız sim ve hafıza kartlarınızı çıkarabilirsiniz.

Anlatacağımız son yöntem ise ekran kilit desenini bloke etmek, unutmak veya uygulama ya da işletim sistemi hatalarından dolayı açılmayan telefonlar için en etkili olanıdır.

Yapacağımız işlemin adı; donanımdan format. Bunun için telefonun tuşlarından yararlanacağız. Bu yöntemi uygulayacaksanız, sim ve hafıza kartlarınızı telefonunuzdan çıkarmalısınız. Aksi taktirde sıfırlama için gereken sistem ekranına geçemeyebilirsiniz!

Telefonunuzu kapatın ve görselde göstermeye çalıştığımız gibi ses kısma, ana ekran(orta tuş) ile açma-kapama(kilit) tuşlarına basarak telefonu açın. Yani yapmanız gereken tuş kombinasyonu; ses kısma tuşu + ana ekran(orta tuş)+ açma-kapama(kilit) tuşu şeklindedir.

Telefonunuz açıldıktan sonra Android logosu çıkana kadar tuşları bırakmayın. Android logosu çıktığında ses kısma ve açma-kapama(kilit) tuşlarına basmayı bırakıp orta tuşa basmaya devam edin! Bir süre sonra telefon titreyip yeniden başlayacaktır.

Telefonunuz titrediğinde orta tuşu da bırakabilirsiniz. Optimus L9 yeniden başladığında sıfırlama işlemini otomatik olarak yapıyor olacaktır. Dil ayarları bölümüne ulaştığında sıfırlama-formatlama işlemini başarıyla gerçekleştirmişsiniz demektir. Telefonunuz artık yeniden kişiselleştirmeye hazır!


Yorum Gönder

 
Top