LG G2 Batarya Şişmesi Nasıl Anlaşılır

LG G2 bataryası şiştiğinde ilk olarak arka kapağa bir baskı uygulamaktadır. Uygulanan bu baskı sonucu dışarı doğru bir şişme olduğu gözle görülür.

Aynı zamanda arka kısımda bulunan ses kapama tuşu içine çökmüş bir şekilde görünmeye başlar. Zamanla daha fazla şişecek olan batarya arka kapaktan sonra ön ekrana da baskı uygulamaya başlayacaktır. Bu baskı ise ekranın çatlaması ya da kırılması ile sonuçlanacaktır.

Bataryanın şiştiğini anlar anlamaz orjinali ile değiştirmenizi öneririz aksi taktirde kırılan ekrandan ötürü ekran değişimi masrafı çıkacaktır.

LG G2 Batarya Şişmesi Sorununun Çözümü

Her telefonda olduğu gibi LG G2’de de batarya şişmesinin başlıca sebepleri vardır. Şu anda bataryası şişmiş bir telefona sahipseniz tek çözümü değişimdir ancak bir daha aynı sorun ile karşı karşıya kalmamak için neler yapılması gerektiği uzman teknisyenlerimiz tarafından maddeler halinde aşağıda sıralanmıştır.

Aşırı uzun süre kullanımlardan uzak durun. Özellikle oyun oynanırken ve birçok uygulamanın aynı anda açık olması durumunda telefonunuz hızlı bir şekilde ısınır. Bu ısınmayı sizlerde fark edebilirsiniz. Bu tarz kullanımlardan kaçınınız.

LG G2 orjinal şarj aletlerinin kullanımı yerine batarya doldurulurken Çin malı şarj aletleri ya da bilgisayardan USB ile şarj etme kabloları kullanılabilmektedir.

Elektrik akımının az olması ya da fazla olmasından kaynaklı batarya şişmesi gerçekleşebilmektedir. Bu tarz cihazlardan kaçınınız.

En çok yapılan hatalardan bir tanesi ise telefonun şarja bırakılmasının ardından %100 dolmasına rağmen şarjdan alınmamasıdır. Ya da tam tersi durumu %100 dolmasına rağmen şarjdan alınması. Her ikisi de hem bataryanın ömrünü azaltan hem de batarya şişmesine sebep olabilecek kullanım tarzlarıdır.

LG G2 Bataryasının Çabuk Bitmesi

Yukarıda vermiş olduğumuz 3 maddede bulunan kullanım tarzlarının uygulanmasından dolayı batarya bitme süresi de zamanla kısalmaktadır. Orjinali ile değişim yapıldıktan sonra kullanılmakta olan uygulamalar düzenlenince, konuşma sürelerine de dikkat edildiğinde bataryanın çabuk bitmesinin de önüne geçebilir.

LG G2 batarya şişmesi sorunu başta olmak üzere LG G2 cep telefonunuzda yaşamış olduğunuz bütün sorunlar hakkında soruları aşağıda bulunan yorum alanından bizlere sorabilir ve uzman LG teknisyenlerimiz tarafından cevaplanmalarını sağlayabilirsiniz.



Yorum Gönder

 
Top