Android Telefon USB PC Görmüyor Sorunu Çözümü

Samsung, Apple veya HTC benzeri akıllı telefonlarda rastlanılan bu sorunda , pc bağlantı kablosunu takmanıza karşın telefon ile senkronize kurulamayıp hafıza kartına veya dahili belleğe ulaşamazsınız. Kimi telefonlarda usb port’a takınca şarj olur ancak telefonla yahut veriler ile bağlantı oluşturamazsınız.

Sorunun birden daha çok nedeni olduğundan en çok rastlanılan problemlerin çözümünden en az rastlanılan sorunun nedenine giderek tek tek anlatacağım



Bağlantı Sorununun Çözümü

Telefonunuzda ekran kilidi varsa, ekran kilidini açıp daha sonrasında bağlantı kablosunu bilgisayara takın. Telefonunuzda parola kilidi olduğundan dolayı bağlantı kurulamıyor olabilir.

Kablonuzda sorun olma ihtimali var. Telefonunuz bilgisayarın usb portuyla şarz olsa dahi bağlantı kurmasıda gerek diye bir şey yok. Eş dosttan kablo alıp ikinci bir kablo ile deneyin.

Bilgisayarınızda kurulu bazı antivirüs programları telefon ile PC arasındaki bağlantı kurmanızı engelleyebilir.

Antivirüs programınızı kaldırmadan devre dışı bırakarak bağlantı kurmayı deneyin.
Sürücü ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Bilgisayarım ana klasörüne sağ tıklayarak “Özellikler” seçeneğinden “Aygıt Yöneticisine” giriş yaparak sarı ünlem işaretli rastgele bir sürücünüz var mı denetleyin. Eğer telefonunuzun üzerinde bu ünlem işareti var ise telefonunuzun bağlantı için bilgisayara yüklediğiniz programı kaldırarak tekrar kurmanız durumunda sorununuzun çözülme ihtimali yüksektir.

Üniversal kablolar ile şarj edilen telefonlarda bu sorunu yaşayabilrisiniz. Cep telefonunuzu bir zaman kapalı durumda tutup tekrar açtıktan sonra yeniden bağlantı kurmayı deneyin.

Eğer bir Apple firmasına ait bir telefon kullanıyorsanız, bilgisayarıma sağ tıklayıp “özellikler“e girin burda Apple Device aygıtını bulun üzerine güncelleştirme şansınız olduğu için güncelleştirme işlemini kısa sürede yapın ve tekrar deneyin.

Bu anlattıklarımızın hiç biri sorununuzu çözmenize yardımcı olamadıysa, çok önermesemde son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Eğer kabloda bir sorun yoksa bilgisayarınızla bağlantı kurmanıza neden olabilecek bir sorun yok demektir.


Yorum Gönder

 
Top