Yükleme nasıl yapılır

1) Yukarıdaki linkden RK Batch Tool programını İçin Tıklayınız

2) RK Batch Tool programını arşiv dosyasından çıkartarak bir klasörün içerisine kopyalayın.

3) Klasörün içindeki Rkbatchtool.exe dosyasını çalıştırın.

4) RK Batch Tool programı çalıştıktan sonra tablet pc nizi açın ve  masaüstü bilgisayarınıza tablet bilgisayarınızı usb kablosu ile bağlayın.(Tablet Pc nizde ayarlar/geliştirici seçenekleri/usb hata ayıklaması seçeneğinin kapalı olmalıdır)

5) Bağlantıyı sağladıktan sonra masaüstü bilgisayarınız sizden Tablet Pc nize ait sürücüleri yüklemenizi isteyacektir. İlgili sürücü dosyalarını daha önce bilgisayarınıza indirdiğiniz RKBatchTool klasörü içerisinde RockUsbdriver klasörü içerisinde bulabilirsiniz. Bu klasör içerisinden masaüstü bilgisayarınıza uygun sürücü dosyalarını bularak yükleyin. Bu yüklemeyi yaptığınızda ve tablet pc ile masaüstü pc niz arasındaki bağlantı tam olarak sağlanmışsa; Denetim Masası > Sistem > Aygıt Yöneticisi kısmında aygıtlar içinde aşağıdaki aygıtı görebiliyor olmalısınız.



6) Sürücü dosyaları yüklendikten sonra RK Batch Tool programında Connected Devices seçeneğinin altında 1 No lu aygıtı resimdeki gibi pembe renk ile göreceksiniz.





7) RK Batch Tool Programında alttaki Switch butonuna tıklayarak, 1 nolu cihazın Rom Yüklemek için uygun hale getirilmesini sağlayın. Switch butonuna tıkladıktan kısa bir süre 1 nolu kısmı yeşil renk ile göreceksiniz (Aşağıdaki resim). Bu sırada tablet bilgisayarınız kapanacak ve ekranda hiç bir görüntü olmayacaktır. Bu andan itibaren tablet bilgisayarınızın hiç bir düğmesine basmayın ve bilgisayarınız ile tablet bilgisayarınız arasındaki usb bağlantıyı kesinlikle çıkartmayın. Tablet bilgisayarınız artık yeni rom yüklemek için hazır durumdadır.




8) Daha önce masaüstü bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz  Rom dosyasını FW Path seçeneğinin karşısındaki butona tıklayarak açılan pencerede ROM dosyasını seçin. Bu işlemi yaptığınızda Rom dosyası *******.img şeklinde FW Path in karşında görünecektir.

9) Restore seçeneği ile yükleme işlemini başlatınız.

10) Yükleme işlemi 3-5 dakika sürecek ve işlem bittiğinde Tablet bilgisayarınız kendi kendine açılacaktır.Tablet Bilgisayarınız ile masaüstü bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı sonlandırarak,

Tablet Bilgisayarınızı normal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yükleme işlemi yapılırken Tablet bilgisayarınız birkaç kez kendi kendine yeniden başlatılacaktır. Yükleme yapılırken işlemin yarım kalması halinde Tablet bilgisayarınız kullanılmaz hale gelebilir, yükleme işlemini kesinlikle yarım bırakmayınız. Uygun olmayan romların yüklenmesi sonucunda
Tablet bilgisayarınız
kullanılamaz hale gelebilir.

Yorum Gönder

 
Top