Root Etmek Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Android işletim sistemine sahip cihazları satın aldığınızda aslında tüm özellikleri kullanıma açık değildir. Çünkü sistemi yetkileri sınırlı bir kullanıcı hesabı ile kullanıyorsunuzdur. Cihazınızın tüm özelliklerini kullanabilmek için tam yetkili bir kullanıcı hesabına sahip olmanız gerekir. Bu hesap "root" hesabıdır. Bu hesabı kullanılır hale getirme işlemine de "root yapma", "root etme", "rootlama" vb. denir.

Root etmenin geri dönüşü var mı

Evet var. Cihazınızı root ettiğiniz gibi unroot da edebilir, yetkileri sınırlandırılmış kullanıcıya geri dönebilirsiniz.

Root ettiğimde dosyalarım ve ayarlarım silinir mi

Root etmek sadece kullanıcı değiştirmektir. Bu yüzden root ettiğinizde hiçbir şey silinmez, değişmez. Dosyalarınız da ayarlarınız da aynı şekilde kalır.

CM12 Lollipop kurulu Samsung Galaxy telefonumu nasıl root ederim

CyanogenMod ROM'lar normalde kendinden rootlu olarak gelir. Ancak CM12'de root konusunda ciddi bir değişikliğe gidilmiş. Normalde SuperSU uygulaması ile root işlemleri yönetilirken, CM12 root yetkilerini artık kendisi kontrol ediyor. Yani artık SuperSU uygulamasına gerek yok.

CM12'de telefonunuzu rootlamak için şunları yapmalısınız:

Geliştirici Seçenekleri'ni aktive edin. Bunun için Ayarlar menüsünden Telefon Hakkında'ya dokunun, sonra da Derleme Numarası'na peş peşe hızlı hızlı 7 kere dokunun.
Ayarlar menüsünden Geliştirici Seçenekleri'ni açın, Root Erişimi'ne dokunun ve "Apps" ya da "Apps ve ADB" seçin.
Sıkça Sorulan Sorular

Her şeyi anlattığınız gibi yaptım ama olmadı. Neden olabilir

Çok büyük bir ihtimalle her şeyi benim anlattığım gibi yapmadınız. Atladığınız veya dikkatinizden kaçan bir şey var mı diye sayfanın başından itibaren dikkatlice tekrar okuyun. Yine de olmuyorsa telefonunuzda bir sorun olabilir.

Size sorduğum soruya neden cevap vermediniz

1. Sorduğunuz sorunun cevabı yukarıda zaten yazıyor olabilir.
2. Aynı soru aşağıdaki yorumlarda daha önceden başkası tarafından sorulmuş ve cevaplanmış olabilir.
3. Sorduğunuz sorunun cevabını bilmiyor olabilirim.
4. Yoğunluktan dolayı sorunuzu cevaplayacak vakti bulamamış olabilirim.

Telefonu root'layınca Google Play Store'daki bütün programlar ücretsiz oluyormuş. Doğru mu

Öyle bir dünya yok maalesef.

Telefonu root'layınca telefon hızlanır mı? RAM kullanımı azalır mı? Pil ömrü artar mı? Telefonun sesi yükselir mi?

Hayır. Telefonu root ettiniz diye telefonda kendiliğinden hiçbir şey değişmez. Sadece daha önceden yapmanıza izin verilmeyen bazı şeyleri yapabilme yetkisine sahip olursunuz. Örneğin önceden kaldırmanıza izin verilmeyen bazı programları telefonunuzu root ettikten sonra kaldırabilirsiniz. Kullanmadığınız programları kaldırırsanız, telefonunuzun RAM kullanımı azalabilir, dolayısıyla hızlanabilir.

ClockworkMod (CWM) yüklemeden önce root etmek gerekir mi

Hayır CWM yüklemeden önce root etmeniz gerekmez.

Yorum Gönder

 
Top